Vermote/Deweerdt/Bloor

Vermote og Deweerdt duerne har siden 1985 været af meget stor betydning for vores resultater på langflyvningerne, og er fortsat en stamme der går igen på vores allerbedste langflyvere. Vermote duerne stammer helt tilbage fra Vermotes berømte "Wringer" og Deweerdt duerne er det allerbedste fra NyHe's avlsslag.

I år 2000 blev der krydset Fred Bloor duer ind på denne linie med meget gode resultater. Disse blev købt fra DdB's avlsslag, og er duer med bl.a. Fred Bloors "Hawkit" på stamtavlen.

Albrecht/Rauw-Sablon

Duerne med Marcel Albrecht og Rauw-Sablon afstamning blev anskaffet i 2009, hvor der blev købt et par på DdB´s auktion over Erik Limbourg duer.

 

Familien af topduer som ligger på disse duer er bl.a. “Super breeder 240”, som er far til “Eagle Eye”, som må regnes for en af Belgiens bedste kapflyvere nogen sinde, og solgt for 130.000 EUR af Erik Limbourg, og er ud af stamduerne ”De Slimmen”, ”De Marseille” og ”Het Fijn Blauw”.

Desuden er der topduer fra Jos Thoné og Ludo Claessens på stamtavlerne.

 

Her mener vi, at vi har fundet et fantastisk par, og har derfor været på udgik efter duer med samme afstamning.

 

Dem fandt vi i 2010, hvor vi anskaffede 2 par fra Poul Stærkærs ophørsauktion, som er Albrecht og Rauw-Sablon duer, der stammer fra Freddy Vandenheede.  

 

På duerne fra Freddy Vandenheede findes der bl.a. ”Frans” og ”Limoges” efter stamparret ”Albert” og ”Paula”, samt ”Freddy” som er far til ”Dromer” og ”Mr. Expensive” hos Koopman. Desuden er ”Freddy” farbror til ”Fortanina”, der har fløjet helt fantastisk og mor til ”Ice”.

 

Desuden er ”De Marseille” også inde på flere af disse duer, ligesom på Limbourg duerne, så der skulle være basis for opbygning af en super stamme på disse velbyggede og samtidig meget smidige duer med et godt skelet og en fantastisk muskulatur.

 

Van Loon

Van Loon duerne stammer fra Eijerkamp i Holland, hvor der i 2007 blev købt to hunner på Eijerkamp auktionen i Brædstrup. Disse to hunner stammer begge tilbage på ”Rominger”, som i flere generationer har avlet topduer. Desuden er superparret "Chicago" og "Denver" inden på den ene af disse hunner.


Disse to hunner ”Miss Loon” og ”Lady Loon”, er allerede forældre til mange topduer, og en meget høj procentdel af disse duers afkom leverer topresultater.

 

 

Yderligere er anskaffet en han og en hun fra Peter Petersen, 086. På disse duer er ”Rominger” på stamtavlen flere gange, men også Deleus-duer, ”Plukker" familien.


Forældrene til disse duer har avlet flere sektionsvindere, og vil forhåbentlig styrke vores avlsarbejde med Van Loon duerne, som indtil nu har givet os rigtig mange top-placeringer specielt på mellemdistancen.